Blat: 6 oua 170 gr zahar 3 linguri apa 3 linguri ulei 3 linguri cacao 8 linguri faina 1 lingurita praf de copt un varf de sare Sirop: 250-300 ml. apa 6 linguri zahar 4 linguri cappuccino clasic 1 sticluta esenta de rom Crema: 250 gr unt 82% grasime (unt nesarat) 170 gr zahar pudra 2 galbenusuri 3 linguri cacao 1 sticluta esenta de rom Glazura 100 ml apa 100 gr zahar 200 gr ciocolata neagra Mod de preparare: Blat: Mixam albusurile spuma cu un varf de sare apoi adaugam zaharul si mixam pana se topeste zaharul adaugand, in timp ce mixam adăugăm cate o lingură de apa. Urmeaza apoi galbenusurile si uleiul si mixam din nou. La final incorporam, folosind o spatula, faina amestecata cu cacaua si praful de copt. Incorporam cu grija si miscari usoara ca sa nu se lase spuma. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt (aprox 24/30 cm) si dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 30 de minute. Scoatem blatul din cuptor si dupa ce s-a racit il taiem in doua. Cat timp se coace blatul putem pregati siropul. Intr-o craticioara punem la fiert: apa, zaharul si cappuccino aprox 5 min, iar la final se adauga esenta de rom. Lasam la racit.
Crema: Untul (la temperatura camerei) se amesteca cu zaharul pudra. Se mixeaza pana se dizolva zaharul, dupa care se adauga galbenusurile pe rand si cacaua si esenta de rom apoi continuam sa mixam pana obtinem o crema fina si spumoasa. Asamblare: Asezam pe un platou prima jumatate de blat o insiropam cu jumatate din sirop. Ungem blatul cu crema, nivelam cu un cutit apoi asezam cealalta jumatate de blat deasupra pe care la fel o insiropam cu cantitatea de sirop ramasa.
Punem prajitura la rece timp de 2-3 ore. Scoatem din frigider si portionam in 24 de bucati si le asezam in doua tavite.
Pregatim glazura in felul urmator: punem apa cu zaharul la fiert timp de aprox 5 minute. Luam de pe foc si adugam ciocolata facuta bucatele. Cu o lingura luam din glazura si punem peste fiecare patrat de prajitura. Daca se intareste in timp ce ornam mai punem putin vasul deasupra focului insa nu direct pe foc ( sau pe baie de aburi) Dam din nou prajitura la frigider pana se intareste glazura. Ramane putina glazura pe care o punem intr-o punguta si trasam dungi subtiri peste glazura deja intarita. Dam din nou prajitura la rece pana o servim.
Amandine
Amandine
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: gabrielamanolache
Mesaj:
gabrielamanolache
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.