6 oua – separam albusul de galbenus 300 g zahar 200 g faina 30 ml ulei 1 lingurita praf de copt 1 lingura suc portocale 4-5 picaturi esenta de vanilie 2 linguri praf cacao neagra
Pentru crema:
35 g faina 250 ml lapte 120 g zahar 130 g unt 1 lingura cacao sucul de la 1 lamaie – optional 1/4 lingurita coaja rasa de lamaie 1/2 lingurita esenta vanilie
PREPARARE:
Batem albusurile spuma cu zaharul, astfel incat sa obtinem o spuma foarte tare. Adaugam galbenusurile, unul cate unul, apoi uleiul si esenta de vanilie. Incoropram faina amestecata cu praful de copt, amestecand pana se omogenizeaza. Impartim aluatul in 2 boluri, in cantitati egale. In unul din boluri punem cacao si amestecam pana se omogenizeaza. Turnam fiecare aluat intr-o forma de chec tapetata, apoi le coacem in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 45 minute. Crema: amestecam faina ,cacaoa cu lapte si zahar, apoi le fierbem pana devin o crema groasa, ca o budinca, apoi o luam de pe foc. Dupa ce se raceste o amestecam cu untul,esenta de vanilie si coaja rasa de lamaie. Dupa ce s-au copt checurile, le scoatem si le lasam sa raceasca pe un grilaj. Taiem checurile in felii egale, apoi le ungem cu crema. Punem alternativ o felie de chec alb cu una de chec negru. Pregatim o folie alimentara, mai lunga, astfel incat sa ne incapa tot checul pe ea. Punem feliile de chec lipite intre ele cu crema, pe folie, o strangem bine la capete, astfel incat feliile sa fie bine stranse si lipite intre ele. Il lasam cateva ore in frigider. Daca ne ramane crema vom glazura checul cu aceasta, sau putem glazura cu ciocolata topita la baine-marie. Taiem checul pe diagonala, incepand cu un colt, astfel incat viitoarele felii sa aiba atat felii albe, cat si negre de chec.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.