Pentru crema caramel: 150 g zahar 350 ml lapte 2 linguri amidon 125 g unt Blat: 4 oua 4 linguri zahar 1 lingura ulei 4 linguri faina un varf cutit praf de copt esenta de vanilie
Crema caramel: Intr-o cratita se caramelizeaza zaharul. Cand a devenit lichid se toarna 100-150 ml lapte si se lasa deoparte pana se topeste caramelul. Se amesteca amidonul cu restul de lapte. Cand caramelul este topit se pune cratita din nou pe foc. Cand ajunge aproape de punctul de fierbere se turnam laptele cu amidon si se amesteca bine pana compozitia se ingroasa. Se da de pe foc si se pune untul taiat cubulete si se omogenizeaza. Peste crema calduta punem o folie alimentara si dam la rece pana se raceste foarte bine.
Blat de rulada:
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza , se adauga galbenusurile frecate cu ulei si esenta de vanilie .Incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.
Turnam compozitia in tava de aragaz tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu (150 grade cuptor electric) pentru 15-20 de minute, atat cat blatul sa se rumeneasca usor. Scoatem blatul din tava, il lasam sa se racoreasca putin, apoi il rulam cu tot cu hartia de copt. Lasam asa pana se raceste. Desfacem blatul, punem deasupra crema de caramel si rulam cat mai strans. Se arneaza cu ciocolata topita aau zahar pudra. Se da la rece
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: gabrielamanolache
Mesaj:
gabrielamanolache
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.