Blat
6oua,6linguri zahar,6 linguri faina,un plic praf de copt ,un varf de sare,1lingura cacao,100g ciocolata
Se face ca la pandispan,la sfarsit se incorporeaza cacaoa si ciocolata topita ,se pune intr-o tava de aragaz in care am pus foaie de copt si se da la cuptor.Este gata cand trece testul scobitorii
Crema
500g branza dulce
230g iaurt cremoso(2 buc)
7-8 linguri zahar
un plic de gelatina
200ml frisca lichida
Branza se amesteca cu iaurtul si zaharul,se adauga gelatina topita si la sfarsit frisca batuta
spuma.Se pune in frigider ptr 30 min.
Blatul racit se taie in doua(pe lung)
Siropul:se fierb 150ml apa cu 2-3 linguri de zahar,dupa ce a clocotit se adauga esenta de rom
Intr-o tava cu marginile inalte se pune prima parte din blat se insiropeaza ,se pune crema apoi cealalta parte din blat.
Se glazureaza prajitura cu o glazura facuta din 200g ciocolata neagra,2 linguri lapte 50 g unt.
Se da la frigider pentru 4-5 ore sau de pe o zi pe alta
P.S. tava in care se asambleaza prajitura trebuie sa aiba marginile foarte inalte si sa fie lata exact cat blatul ca alfel curge crema pana se intareste