Pentru aluat
1 cana de lapte
10grame drojdie proaspata
1 ou
sare
400 g faina
Umplutura:
4 felii subtiri de somon
sare
piper
ulei de masline
condimente pentru peste
Aluatul:faina se pune intr-un lighen de plastic,unde se face un cuib si se presara sarea apoi se pune oul amestecat.Laptele caldut impreuna cu drojdia se tuarna in faina si se
framanta.Se lasa aluatul la odihnit 30min,apoi se intinde jumatate din compozitie sub forma de peste,se aseaza in tava tapetata cu ulei si hartie de copt.
Fileurile de somon au stat la marinat cateva ore in uleiul de masline si condimente,apoi le-am asezat unul langa celalalt pe toata suprafata "pestisorului".Deasupra am pus cealalta jumatate din compozitie de aluat,tot sub forma de peste.
Am facut solzisorii cu ajutorul unui capac de la o sticla pe care l-am taiat in 4 parti egale si le-am asezat sub forma de solzi.coada am facut-o din fasii subtiri de aluat,iar ochiul din
maslina.Se da la cuptor pana se rumeneste frumos
Si doar mi-am propus sa nu mai intru pe pagina ta cand sunt la servici...:D