Blat: 4 oua, 4 linguri zahar, 4 l vă inguri faina, 2 linguri cacao,un plic de praf de copt,putina sare.(daca optati pentru blat alb in loc de cacao se mai adauga doua linguri de faina) Se bate albusul spuma cu sarea si zaharul,se adauga gălbenușurile si la final faina amestecata cu cacaoa și praful de copt. Intr-o tava de aragaz punem hartie de copt peste care punem compoziția Se coace 10-15 min,dupa care se scoate fierbinte pe o alta hartie de copt si se ruleaza.Dupa ce s-a racit se umple cu crema dorita.Eu am umplut cu crema de ciocolata , crema de lamaie,crema de vanilie,frisca sau gem
Eu mai folosesc si crema ganache: 400g ciocolata amaruie, 300ml frisca lichida, 1 lingurita gelatina
Frisca se aduce la temperatura de fierbere si se opreste focul,se adauga ciocolata sfaramata si se amesteca pana se topeste,se pune lingurita de gelatina dizolvata inainte,apoi se da la frigider 3-4 ore.Apoi se bate cu mixerul pana isi dubleaza volumul.
De cate ori am incercat sa fac rulada,la rulare mi-a crapat blatul...mi-am propus ca atunci cand voi mai incerca,s-o umplu cu crema ganache(imi place foarte mult)!
ideea este sa nu lasi blatul mult in cuptor,eu il incerc cu palma,cand se mai lipeste foarte foarte putin de palma este gata si trebuie scos si cu siguranta nu mai crapa cand este rulat
promit sa astept "trenul" in statia orasului...doar sa-l trimiti bine incarcat.....arata super bine,de gust cred ca ma ling pe degete...astept marfarul...hihi
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.