Aluat: 200 g unt sau margarina pentru varianta de post, 400 g faina, 5-6 linguri apa(lapte sau smantana), 4 linguri zahar.
Umplutura: 1 lingura de gris, 500g dovleac copt, zahar dupa gust, scortisoara. Se topeste untul la micro, se amesteca cu zaharul, se incorporeaza faina si apa si se framanta pana cand se ia toata faina de pe peretii vasului si se formeaza o bila de aluat. O treime din aluat se pastreaza si restul se intinde si se pune intr-o tava de tarta. Se da la frigider 15 min, timp in care ne ocupam de umplutura. Se spala și se curata dovleacul. Se pune la copt. Cand este copt se pune intr-un bol se paseaza cu furculita se adauga zaharul si scortisoara. Peste aluatul din tava se presara o lingura de gris. Cand s-a racorit putin umplutura se aseaza peste aluatul din tava. Din restul aluatului se fac zabrele sau floricele si se aseaza peste umplutura. Zabrelele se ung cu ou batut. Se da la cuptor pentru a se coace
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: gabrielamanolache
Mesaj:
gabrielamanolache
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.