Blat: 8 oua, 8 linguri zahar 8 linguri faina 1 plic praf de copt un varf de sare Crema 150ml rom(150ml apa+1lingura zahar+esenta de rom;se fierb) zeama de lamaie(1/2) 150-200g nuca macinata 1 lingura cacao 150-200g unt sau margarina 150g zahar pudra 100g gem de caise(sau altul mai acrisor) Glazura: 100g ciocolata amaruie 2 linguri de unt sau margarina Blat: Albusurile se bat spuma cu sarea si zaharul,apoi se adauga galbenusurile unul cate unul amestecand foarte bine dupa fiecare,adaugam faina cu praful de copt si adaugam putin cate putin mixand foarte bine.Compozitia se toarna intr-o tava(30X40cm)tapetata cu hartie de copt si se coace pana trece testul scobitoarei. Dupa racire blatul se taie in lung astfel incat una din foi sa fie mai groasa. Crema Se rupe in bucatele mici foaia mai groasa de blat,se pune intr-un castron si turnam peste ele romul(eu am facut sirop)Se amesteca pana cand blatul devine o pasta,se adauga zeama de lamaie,nucile si cacaoa. Separat se freaca untul cu zaharul pudra si se adauga in crema amestecand foarte bine. Asamblarea prajiturii. Se aseaza foaia subtire in tava,o stropesti cu putin sirop,intindem un strat de gem iar peste el crema. Se netezeste bine si se da la rece (nu in frigider)de pe o zi pe alta. Se topeste ciocolata pe baie de aburi,adaugam untul si amestecam foarte bine. Glazura se toarna peste prajitura niveland foarte bine. Dupa racire se taie cu un cutit incalzit.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.