Pentru cremă: 6 ouă, 2 galbenusuri, 8linguri zahăr, 800 ml lapte, 1 baton vanilie
Pentru bezea: 2 albuşuri, 2 linguri zahăr, 1 plic zahăr vanilat, zeama de la ½ lămâie
Mod de preparare:
Pentru blat se caramelizeaza zahărul cu o lingură de apă, se adauga nucile, apa şi se fierb până se îngroaşă ca un sirop. Cu acest caramel se îmbraca o formă de tartă până la jumătate din înălţimea pereţilor . Pentru cremă se fierbe laptele cu vanilia. Separat se bat ouăle cu zahărul, se adauga treptat laptele clocotit, bătând continuu. Se toarna compoziţia în vasul tapetat cu caramel şi se da la cuptor până începe să se lege crema. Dupa ce crema a inceput sa se lege se aseaza merele curatate si taiate felii. Se da la cuptor iar cansd este aproape gata se adauga bezeaua. Pentru bezea se bate tare albuşurile cu zahărul până când nu se mai desprind de pe tel, adăugând treptat zahărul vanilat. La sfârşit se adauga zeama de lămâie. Peste crema de ouă si mere , deasupra se aşeaza bezeaua şi se da la cuptor aproximativ 15 minute. Dupa racire prajitura se taie .
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: gabrielamanolache
Mesaj:
gabrielamanolache
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.