Blat:
400g biscuiti
100g margarina
Rulada:
- 4 oua,4 linguri faina,4 linguri zahar ,1 lingurita praf de copt ,un varf de sare,gem(de care dorim)
Crema:
400 ml iaurt
350ml frisca lichida
un plic de budinca(4 linguri de zahar + 500ml lapte)
5 linguri zahar
un plic de gelatina
Biscuiti se zdrobesc in robot se amesteca cu margarina moale la temperatura camerei.
Intr-o tava cu inel detasabil si tapetata cu hartie de copt se pune compozitia de biscuiti,se taseaza foarte bine pe fundul tavii si se da la rece pana preparam rulada si crema.
Rulada:
Albusurile se bat spuma cu sarea si zaharul, se adauga galbenusurile unul cate unul apoi adaugam faina amestecata cu praful de
copt.Se da la cuptor cca 10-15 min.Cad este gata se rastoarna pe o hartie de copt si se ruleaza si desface de 2-3
ori.Se umple cu gemul dorit se ruleaza si se da si ea la frigider 15-20 min.
Crema:
Se face budinca conform instructiunilor de pe plic si se lasa la racit.Intr-un bol amestecam iaurtul,frisca,zaharul si gelatina topita.
Amestecam crema de iaurt putin cate putin cu budinca racita amestecand foarte bine cu telul.
Scoatem blatul din frigider,taiem rulada si o asezam frumos pe margine,iar in mijloc turnam crema.Nivelam frumos si dam la rece cca.4-5 ore sau peste noapte.
Cand este gata se aseaza pe platou si se orneaza dupa preferinta.