Pentru aluat:
▢4 oua
▢300 g faina
▢100 ml lapte
▢10 g praf de copt
▢100 g zahar
▢80 ml ulei
▢putina sare
Pentru crema:
▢200 g unt
▢500 ml lapte
▢150 g zahar
▢50 g amidon
▢1 lingura esenta de rom
▢30 g cacao
Intai facem crema pentru a se raci pana facem fagurii.
Laptele, zaharul,amidonul, cacaua si esenta de rom se pun la fiert pana se ingroasa( putin mai groasa ca o smantana,). Se opreste focul si se adauga untul amestecand pana se topeste. Cand a ajuns la temperatura camerei se da la frigider pentru 30min.
Aluatul pentru faguri:
Intr-un bol se bat ouale cu zaharul, se adauga laptele, uleiul si sarea. Dupa ce am incorporat bine se adauga si faina amestecata cu praful de copt. Fagurii se fac apoi intr-un aparat electric ( asa am eu) sau unul manual pe aragaz.
Dupa ce am terminat fagurii ii ungem cu crema din abundenta si ii lipim doi cate doi
jamilacuisine.ro/faguri-cu-crema-de-cacao-ca-in-copilarie-reteta-video/