Blat
un cozonac taiat feli
Crema:
- 1 litru lapte
- 8 linguri rase faina
- 6 linguri rase zahar
- zeama si coaja de la o lamaie
- 200 g unt
Sirop:compot,portocale stoarse sau ce alt sirop doriti
Crema:
Se freaca faina in 10 linguri de lapte rece se adauga zaharul. Restul de lapte se pune la fiert impreuna cu coaja de lamaie.Cand laptele da in fiert adaugati toata compozitia de lapte rece cu faina, amestecand continuu pana ce incepe din nou sa
fiarba.Se lasa sa fiarba pana ce compozitia se dezlipeste usor de vas.
Compozitia se lasa la racit, amestecand din cand in cand.A tunci cand se racoreste se pune untul untul putin cate putin, amestecand energic.La urma se adauga zeama de lamaie, esenta de vanilie, rom dupa preferinta.
Asamblare:
Intr-o tava de tort cu inel etasabil se aseaza un rand de felii de cozonac care se insiropeaza cu ce sirop vreti (eu am stors niste portocale),se pune crema si iar un rand de felii de cozonac pe care le
insiropati.Se da la rece 2-3 ore,apoi se transfera tortul pe un platou si se imbraca in frisca si se orneaza dupa preferinta.