Blat
6 oua
6 linguri zahar
5 linguri faina
50 g cacao
un praf de sare
vanilie
Pentru crema:
750 ml frisca naturala
200 g zahar pudra
250 g mascarpone
40 g gelatina
vanilie, un praf de sare
4 portocale/piersici mari
Pentru montat si ornat:
250 ml frisca
10 g zahar pudra vanilat
Siropul de la portocale
Crema
Se bate bine frisca naturala . Aproape de final adaugam zaharul pudra si vanilat.Intr-un alt bol se amesteca mascarpone cu un tel si se adauga apoi treptat frisca batuta si indulcita, lingura cu
lingura.Se adauga gelatina preparata dupa instructiunile de pe plic si portocalele taiate bucatele.
Crema astfel obtinuta se toarna imediat intr-un bol tapetat cu folie transparenta de plastic si se da la frigider pentru 2-3 ore.
Blat
Se bat albusurile spuma cu un varf de sare se adauga zaharul treptat,galbenusurile si faina amestecata cu cacao si praful de copt.Totul se pune intr-o tava de tort tapetata cu hartie de copt si se coace pana trece testul scobitorii.
Montarea tortului
Blatul se taie pe orizontala in 2 foi. Foaia mai frumoasa se pastreaza pentru triunghiurile de decor.
Se aseaza foaia de blat(pe care eu am insiropat-o cu suc de portocale) peste bolul de crema si deasupra platoul pe care o sa fie
tortul.Cu o miscare ferma si rapida rasturnam tortul pe
platou.Se imbraca tortul cu frisca.
Foaia de blat ramasa o insiropam putin cu suc de portocale si o taiem in 16 bucati.Fiecare bucata se lipeste pe tort.In varful tortului ornam cu bucatele de portocale sau piersici.