Ingrediente pentru Papanasi
500 gr branza de vaci proaspata (foarte bine scursa, sa aiba bulgarasi)
100 gr zahar
2 oua
1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
1 esenta vanilie
200 gr faina
smantana
dulceata
Bucati: 10
Preparare
Branza se amesteca cu zaharul si bicarbonatul. Se incorporeaza apoi ouale si vanilia, iar la sfarsit faina.
*daca branza e mai umeda s-ar putea sa mai aveti nevoie de 1 lingura de faina in compozitie; aluatul trebuie sa fie usor de format, sa nu fie prea lipicios.
Se pune intr-o tiagie adanca mult ulei la incins.
Se formeaza din aluat bile de dimensiunea interiorului
pumnului.Se strapunge bila cu degetul prin centru, apoi treceti bila prin faina. Usor, mariti gaura din mijloc si aplatizati putin cercul obtinut.
Dati focul la mediu sub tigaie si prajiti papanasii pe ambele parti pana sunt rumeni (aprox 5 minute).
Serviti papanasii prajiti cu smantana si dulceata.
Sa va fie de bine,tuturor!