200- 230g zahar brun + 40g de cacao+ 250ml lapte+ 90g ciocolata amaruie + 125g unt moale+ 2 oua (galbenusurile separate de albusuri)+ 1 lingurita extract de vanilie+ 200g faina + 1 lingurita de bicarbonat de sodiu (am varfuit-o)+ 1/2 lingurita de sare
- muffinele nu sunt f dulci, daca le faceti simple mai adaugati 50g zahar
- intr-o craticioara se amesteca 1/3 din zahar cu cacaoa, se adauga laptele si se pune totul pe foc - cand amestecul s-a incalzit se adauga ciocolata si se mai amesteca pe foc pt 1 minut, apoi se trage deoparte amestecand incontinuu pana ciocolata e perfect topita si culoarea amestecului este un maron inchis, lucios. Se lasa deoparte sa se recoreasca bine - separat, intr-un bol, se freaca spuma untul, galbenusurile si restul de zahar - se adauga faina, sarea, bicarbonatul si compozitia cu ciocolata - se bat albusurile spma si se incorporeaza foarte incet in amestecul de mai sus - se obtine un aluat destul de lichid insa la copt se comporta perfect - se incinge cuptorul la 350F (o temperatura mai mica decat imi coc de regula prajiturile) - se pregatesc formele pt muffine - se umple 3/4 din forma (asta-i teoria :) in practica, am scapat ceva mai mult) si se coace 20 de minute - se scot pe gratar
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.