Dupa cum bine stiti aroma acestor kurtos kolacs te innebuneste de fiecare data cand treci pe langa un cuptor unde sant pregatiti .Cu aceasta reteta ii puteti pregati si voi ,o sa va placa cu siguranta ,la mine in casa au avut un succes enorm .
Ingrediente: 1. 500 g faina 2. 25 g drojdie, 3. 150 grame zahar 4. 1 plic zahar vanilat 5. 2 galbenusuri 6. 225 ml lapte caldut 7. 3 linguri ulei 8. un varf de sare, 9. coaja de la o lamaie 10. nuci macinate ,scortisoara,nuca de cocos si zahar pt glazura
Preparare 1. desfacem drojdia in putin lapte caldut cu o lingura de zahar ,dupa 15 minute adaugam restul ingredientelor si framantam un aluat . Daca aveti masina pentru facut paine o puteti folosi . 2. lasam aluatul la dospit circa 1,30 h dupa care il impartim in 4 3. intindem foi rotunde ,e bine sa le faceti putin mai groase decat le-am facut eu ,cam 6-7 mm.taiem circular fiecare foaie in asa fel incat sa obtinem fasii inguste si cat mai lungi . 4. folosim sticle bine spalate si unse cu ulei pe care rasucim fasiile de aluat ,lasam sa dospeasca inca 15 minute 5. facem un amestec din 20 ml lapte cu 2 lingurite zahar si ungem bine kolasci dupa care ii acoperim cu un amestec de nuca macinata fin si zahar sau scortisoara si zahar sau nuca de cocos si zahar 6. punem in tava acoperita cu hartie de copt si dam la cuptor la 175 C pana sant aurii ,e bine se puneti in cuptor inainte o tavita cu apa in acest fel aluatul ramane mai pufos . 7. Se iau de pe sticla cand se racesc putin
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.
Foarte Gustos !