Blat:
- 175 g. unt
- 160 g. zahar
- 3 oua
- 140 g. faina
- jumatate de plic
- 2 linguri cacao
- 40nuci macinate
- coaja rasa de la 1 lamaie mare
Crema:
-2 pahare mari de 400 g iaurt cu fructe
-700 ml frisca lichida.
-visine proaspete sau congelate
Mod de preparare:
Blat:
Intr-un vas se freaca untul cu zaharul pana cand amestecul se deschide la culoare. Adaugam treptat ouale batute, pana cand se incorporeaza complet. Se adauga faina ,cacaoa,amestecata cu praful de copt ,nucile macinate si coaja de
lamaie.Se pune compozitia intr-o tava speciala de tort si se coace 30min.Dupa racire ,blatul se taie in trei.
Pentru decor:
-visine
-4-5 linguri zahar
-frisca
Crema: iaurtul se bate impreuna cu 300 ml frisca pana se intareste compozitia.
Pe un platou se pune o parte din blat se insiropeaza cu sirop de visine(visinele si zaharul de la decor se pun la fiert,cu siropul rezultat se insiropeaza blatul,iar restul se bat cu blendarul pana se obtine o crema si se pune ca decor peste tort)se pune jumatate din crema,blat crema si blat.Deasupra se pune crema de visine si se orneaza cu frisca.