Blat:
5oua,
5linguri zahar,
5linguri faina,
vanilie,un varf de sare.
Albusurile se bat spuma cu zaharul si sarea,se adauga pe rand galbenusurile si la final faina amestecata cu praful de
copt.Se pune compozitia intr-o forma de tort si se da la cuptor
Sirop:
150ml apa(sau compot),3 linguri de zahar se pun la fiert si cand clocoteste se stinge focul si se adauga esenta de rom
Crema neagra ganache:
400g ciocolata amaruie,
400ml frisca lichida,
1 lingurita gelatina
Frisca se aduce la temperatura de fierbere si se opreste focul,se adauga ciocolata sfaramata si se amesteca pana se topeste,se pune lingurita de gelatina dizolvata inainte,apoi se da la frigider 3-4 ore.Apoi se bate cu mixerul pana isi dubleaza volumul.
Glazura:
100g ciocolata amaruie
100 ml lapte,
2 linguri zahar
20g unt
Se aduce laptele la temperatura de fierbere,se adauga
zaharul.Se stinge focul si se adauga ciocolata rupta in bucatele si
untul.Se amesteca pana se omogenizeaza totul si se ingroasa putin
Asamblare:
Blatul se taie in trei se insiropeaza,se pune crema ,iar la sfarsit se pune vafa si se imbraca in frisca.