8 oua 200-250 g de zahar (in functie de cat de multa zeama vreti sa fie) 8 linguri de zahar 1 litru de lapte 1 zahar vanilat
Mod de preparare
Se topeste zaharul in cratita in care vom prepara crema de zahar ars si peretii ei se tapeaza cu zaharul topit, astfel incat zaharul sa acopere uniform peretii cratitei. Se lasa apoi cratita sa se raceasca.
Se pune laptele la incalzit la foc mic. Se bat ouale spuma impreuna cu zaharul vanilat si cele 8 linguri de zahar
Se pune la incalzit cuptorul. Cand a fiert laptele, se iau ouale batute spuma si se amesteca cu laptele cald. Se pune amestecul creat astfel peste zaharul topit in cratita.
Se pune cratita in care preparam crema de zahar ars la bain-marie, adica baie de aburi (se ia cratita cu zaharul topit si cu amestecul si se pune intr-o alta cratita mai mare, care sa o cuprinda, in care se pune apa). Se pun cele doua cratite in cuptor.
Se da la cuptor foc mediu timp de 30–40 de minute. Se tin in cuptor pana atunci cand compozitia incepe sa prinda o culoare maronie. De asemenea se poate incerca daca s-a facut scotand cratitele din cuptor si apasand usor deasupra compozitie. Cand e relativ tare inseamna ca este gata.
Se scoate de la cuptor si se lasa apoi la racit. Se serveste rece de la frigider. P. S. Se poate pregatii crema de zahar ars si in vase individuale
Ai sa razi, dar eu nu facusem niciodata, pentru ca mie nu-mi place... (mama ne facea mereu). Dar am facut acum o saptamana (am avut mari emotii), si a iesit super buna (asa au zis mesenii)!!!
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.