Ingrediente 4 oua,8 linguri ulei,8 linguri faina,8 linguri zahar tos,1 lingura cacao,1 plic praf de copt,1 lingurita zeama de lamaie ,un praf de sare, 1 lingura zahar pudra,optional nuca curatata si prajita
Mod de preparare
Pentru a prepara acest chec se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se pun intr-un vas mai inalt, se adauga un parf de sare si se bat bine cu telul (se poate folosi mixer-ul). Se incorporeaza zaharul si se bate in continuare. Pe rand se adauga galbenusurile, uleiul si faina. Compozitia trebuie sa fie un pic mai groasa decat cea de clatite. La sfarsit se adauga praful de copt stins cu zeama de lamaie si se amesteca usor cu o lingura.
Tava de chec (cozonac) se unge cu ulei, apoi se pune in ea hartie pergament.Trei sferturi din compozitie se toarna in tava, iar in ceea ce ramane se adauga cacaua si se omogenizeaza, dupa care se pune deasupra in tava, peste restul compozitiei.( Daca vreti sa obtineti dungi de cacao se pune un sfert din compozitie in tava si cu o sita punem un strat subtire de cacao,apoi adaugam iar o parte din compozitia de chec,iar cacao si ultimul strat de compozitie). Optional se pot adauga deasupra cateva nuci prajite in prealabil. Se introduce la cuptor, unde se coace aproximativ 35-40 minute. Este gata atunci cand deasupra capata o culoare maronie. Se poate incerca cu o scobitoare .Se presara zaharul pudra.
Grozav!!!
Stii ca eu nu separ albusul de galbenus?
Folosesc 5 oua,le bat cu 10 linguri de zahar,adaug 10 linguri de ulei,10 linguri de faina,praful de copt,si gata!!
se face un chec cu cacao,dupa ce s-a copt si racit se taie felii,iar fiecare felie se taie cu forma pe care o ai(stelute,inimioare,etc.),apoi faci un alt chec alb.In tava in care coci checul alb se pune putin din compozitie,apoi se aseaza formele taiate din checul cu cacao,una langa alta pe mijlocul tavii,apoi se pune restul de compozitie alba ,se da la cuptor pana se coace.Apoi se pudreaza cu zahar sau se poate face o glazura,eu nu am avut rabdare ,eram curioasa daca au iesit inimioarele :)
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.
Pupici!
Stii ca eu nu separ albusul de galbenus?
Folosesc 5 oua,le bat cu 10 linguri de zahar,adaug 10 linguri de ulei,10 linguri de faina,praful de copt,si gata!!