Ingrediente Pentru doua foi: 250g zahar 50g unt 600g faina 3 linguri de miere 4 linguri de lapte 2 oua 1 lingura de bicarbonat de sodiu alimentar stins cu zeama de lamaie
Pentru crema: 4 pachete de budinca de vanilie ( de preferat Dr. Oetker) 1 litru de lapte 500 g zahar tos 2 pachete de margarina RAMA (eu am folosit unt)
Pentru glazura 100 g zahar tos 3 linguri de cacao, 3 linguri de lapte, 100 g unt Mod de preparare
FOILE Intr-un vas se adauga zaharul, untul, mierea, laptele si ouale si se amesteca bine. Treptat se adauga faina si bicarbonatul stins cu lamaie. Coca obtinuta se imparte in doua parti. Jumatate se amesteca cu cacao, iar jumatate se lasa necolorata.
Din jumatatea necolorata se intind doua foi direct pe hartia de copt si se coc pe dosul tavii.
Cat sunt calde foile se taie in trei fasii, pe lungime; fasiile laterale avand aceleasi dimensiuni in timp ce fasia centrala este un pic mai lata.
Din jumatatea colorata se fac 20 de bilute din care se intind 20 de bete, care se coc si ele.
CREMA
Se amesteca laptele rece cu budinca si zaharul intr-o cratita de teflon si se pune pe foc mic. Se amesteca bine pana se ingroasa si se da la rece. Dupa ce s-a racit foarte bine se amesteca cu doua pachete de margarina ( treptat sa nu se taie). Se incepe asamblarea cabanei. Fasia din mijloc a unei foi se aseaza ca baza cabanei. Se pune un strat de crema si patru bete ca apoi urmatorul strat de crema. Peste stratul al doilea de crema se pun 3 bete alternativ, apoi iar un strat de crema, 2 bete, crema, un bat in varf si iar crema. Din constructie cabanei i se da forma de piramida, care se definitiveaza cu asamblarea peretilor laterali ( cele doua fasii de coca egale).
Pentru glazura se mesteca ingredientele pe baie de abur, se lasa sa se raceasca putin si se decoreaza. Eu am presarat si nuca de cocos
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.