Ingrediente : 600 gr faina, 360 ml lapte, 30 gr drojdie proaspata, 1 lingura mare zahar, 3 galbenusuri 30 ml esenta rom, coaja de la 1 lamaie, 2 plic zahar vanilat, 2 praf sare, 50 gr unt(margarina), ulei ptr prajit, zahar pudra ptr. ornat,
Preparare: Incalzim 360 ml lapte cat sa fie caldut,adaugam sarea, zaharul si dizolvam in laptele caldut si drojdia. In faina facem o gaura in care turnam maiaua de mai sus, amestecam cu un pic de faina pana obtinem o compozitie de consistenta clatitelor si lasam la dospit. Cand aceasta maia a dospit, adaugam cele 3 galbenusuri de ou, 2 plicuri de zahar vanilat, coaja de la lamaie, esenta de rom(facultativ) si 50 g margarina(sau unt). Framantam pana aluatul face besici. Se pudreaza deasupra cu putina faina si se lasa la dospit pana aluatul rezultat isi dubleaza volumul. Dupa ce a dospit rasturnam aluatul pe o planseta presarata cu faina si cu mana il intindem de grosimea degetului aratator. Se decupeaza aluatul cu un pahar si la fiecare gogoasa facem cu degetul o adancitura in mijloc. Acoperim si lasam 30 minute la dospit. Intre timp punem intr-un vas ulei din abundenta la incins .Punem gogosile in baia de ulei fierbinte in asa fel incat partea in care am facut adancitura cu degetul sa fie asezata in ulei . Se acopera vasul cu un capac pana se coc pe o parte ,apoi se intorc si se coc descoperite. Se scot pe servet de hartie pentru a se scurge surplusul de ulei, se aseaza pe o farfurie si se pudreaza cu zahar praf vanilat, sau se pot servi cu ciocolata sau cu dulceata. Gogosile trandafir se fac astfel:se fac trei cercuri in ordine descrescatoare,se cresteaza din loc in loc spre mijlocul cercului,iar apoi se pun unul peste altul lipindu-le la mijloc(sper ca s-a inteles,fara poza e mai greu de explicat)
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.