Crema de mere: 1 kg mere dulci-acrisoare 200 gr zahar 1 lingurita scortisoara 3 plicuri gelatina
Crema de vanilie:: 1 plic de budinca de vanilie
Decor: 200 ml frisca lichida
Mod de preparare: Batem albusurile cu un varf de sare si zaharul pana obtinem o spuma tare,adaugam galbenusurile pe rand si la sfarsit faina amestecata cu praful de copt.Turnam compozitia in forma de tort tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mic pana se rumeneste. Crema de mere: Curatam merele de coaja si scoatem cotoarele. Le taiem feliute si le punem intr-un vas. Adaugam apa cat sa le acopere, zaharul si scortisoara. Fierbem pana se inmoaie merele. Obtinem un compot de mere din care oprim deoparte 100 ml zeama .Dupa ce sa racesc le bagam la blender si le facem piure.Piureul de mere il amestecam cu gelatina dizolvata conform indicatiilor de pe ambalaj Crema de vanilie: budinca se face conform instructiuniilor de pe ambalaj. Asamblare: Punem blatul pe un platou si punem in jurul lui inelul reglabil pentru tort. Insiropam cu zeama de compot.Crema de mere o turnam peste blat,apoi budinca de vanilie.Dam la rece pentru 2-3 ore apoi punem frisca batuta si se da iar la rece pentru 2-3ore(sau se lasa in frigider peste noapte),apoi indepartam inelul din jurul tortului.Deasupra se presara scortisoara.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.
Si ideea florilor de napolitana e buna!!
Felicitari!