1 kg de faină 450 ml de lapte 50g drojdie proaspătă 3 ouă 125 g zahăr 75 g unt coajă de la o lămâie 1 esenţa de vanilie
Pentru ornat:
250 ml de apă şi o jumătate de cană de zahăr, coajă de lămâie sau de portocală şi o linguriţă de esenţă de rom
Pentru sirop:
200g de miere şi 200 g nucă măcinată pentru presărat deasupra mucenicilor.
Mod de preparare:
1. Se face maiaua drojdia cu puţin lapte, o linguriţă de zahăr şi 2 linguri de faină. Se amestecă totul bine şi apoi se lasa deoparte pentru un sfert de oră.
2. După ce a crescut, peste maia se adauga faină, ouăle şi zahărul. Se adauga laptele puţin câte puţin, până obţinem un aluat omogen.
3. Se adauga untul topit şi continuăm să frământăm aluatul. Când e gata, îl lăsăm să crească la căldură aproximativ o oră sau până şi-a dublat volumul.
4. Până creşte aluatul, facem siropul: punem la fiert apa cu zahărul şi lăsăm să fiarbă câteva minute, apoi oprim focul şi adăugăm coajă de lămâie sau de portocală şi esenţa de rom.
5. Când aluatul a crescut se frământa puţin şi apoi se formează bile care se întind în batonase din care se formeaza opturi.
6. Se pun mucenicii în tavă tapetată cu hârtie de copt şi se mai lasa să crească 20 de minute. Se ung cu ou şi se dau la cuptor la foc mediu.
7. După ce s-au răcit, peste mucenici se toarnă siropul în mod uniform, se lasa 15 minute ca să absoarbă tot siropul ,apoi se ung cu miere şi se presara nucă pisata
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.