Blat:
300g biscuiti
3 linguri zahar
50g unt topit.
Crema:
-400 g crema mascarpone
-o cutie de lapte condensat indulcit-350g
- fructe proaspete sau congelate(eu am pus bucati de ananas)
-2 plicuri gelatina
- 500frisca lichida
Jeleu:
-500ml suc de portocale
60g amidon
4-5lingui de zahar.
Biscutii se faramiteaza in robot sau cu sucitorul,se amesteca cu zaharul si cu untul
topit.Se aseaza intr-o tava de tort si se taseaza foarte
bine.Se da la rece 10-15 min.
Crema mascarpone se mixeaza puti, se adauga laptele condensat. Cu o spatula se incorporeaza in copozitie frisca batuta. Se adauga gelatina topita si fructele taiate
bucatele.Se toarna peste blat si se da la rece 2-3ore. Pentru jeleu punem intr-o cratita zaharul, amidonul si sucul de portocale si le punem pe focpana devine translucid. Oprim focul si lasam totul sa se tempereze amestecand din cand in cand pentru a nu face pojghita. Gand este aproape rece turnam jeleul deasupra tortului. Dam tortul la rece pentru cel putin o ora.