Pentru blat:
Blat:
300g biscuiti
3linguri zahar
50mg unt
Biscuitii sa faramitaza cu robotul,apoi se amesteca cu zaharul si untul si se taseaza foarte bine pe fundul unei tavi de
tort.Se da la frigider pana facem crema.
Crema:
500 ml smântâna pentru friscă
200 ml cafea îndulcită (sau lapte cu cacao să poată mânca și copii)
10-15 bucati de pișcoturi
150g zahar pudră
3 linguri cacao
Într-un bol mixam mascarpone cu zaharul pudră pana se topeste zaharul. Într-un alt bol mixam frișca pănă se întărește. Se pune din frișcă peste crema mascarpone și amestecăm bine de fiecare dată.
Se scoate blatul din frigider,punem o treime din crema. Se pun piscoturile inmuiate putin in cafea. Cu o sita pudram cu cacao toata suprafata.Acoperim cu cremă, pastrand putina pentru ornat.Crema rămasă se pune într-un poș și ornăm tortu. Se pudrează cu cacao. Se dă la frigider peste noapte sau cca. 6 ore.