Ingrediente: Foi: 10 oua 200 g de zahar doua pachete de zahar vanilat 5 linguri pline de faina 5 linguri pline de gris foarte fin sau pesmet 5 linguri de cacao 5 linguri miere de albine un pachet si jumatate de praf de copt un varf de cutit de sare 50 ml de lapte 270 ml de ulei Crema de frisca 700 ml de frisca 2-3 pachete de intaritor de frisca 3 linguri de lapte gras sau lapte condensat doua linguri de miere jumatate lingura de extract de vanilie Glazura de ciocolata dintre crema de frisca 120 g de ciocolata cu peste 75% cacao 70 g de unt o lingura de apa doua linguri de ulei Daca vrei un strat mai gros, poti dubla cantitatile. Blaturile: Bate albusurile spuma cu un praf de sare si pastreaza-le pana pregatesti si galbenusurile. Galbenusurile se bat cu zaharul si vanilia pana rezulta o crema densa. Adauga faina, parful de copt, cacaoa, grisul, laptele, mierea si uleiul. La sfarsit, incorporeaza si albusurile batute spuma. Imparte compozitia in cele doua tavi ale aragazului(in care se punem hartie de copt), pe care le vei pune la cuptorul preincalzit la 165 de grade timp de 12-15 minute. Dupa ce s-au copt blaturile, scoate-le din tava cu tot cu hartie si lasa-le sa se raceasca. Pentru glazura, rupe in bucatele ciocolata, taie in feliute untul si pune-le, impreuna cu apa si uleiul pe baie de abur, pana se topesc. Atenție! Nu le fierbe! Pune glazura la rece pana ajunge la temperatura camerei. Poti aduaga estenta de rom, de migdale sau de portocale, după gust. In timp ce glazura se raceste, bate frisca cu inataritorul, laptele, mierea si vanilia. Aseaza prima foaie pe un platou sau tava. Dezlipeste hartia de deasupra si pune jumatate din crema de frisca. Peste frisca, cu mare atentie, aseaza glazura de ciocolata si intinde-o cu lama unui cutit. Da-o la rece pana se intareste glazura. Scoate prajitura de la rece, pune restul de crema de frisca peste glazura de la mijloc, apoi aseaza cea dea doua foaia cu hartia de copt in sus.Dezlipeste hartia de peste foaie, se intinde glazura de ciocolatasi niveleaza cu grija. Pune prajitura la rece inainte de a o servi. P.S. Eu de data asta am pus crema si peste ultima foaie si am ras ciocolata. Daca preferati glazura de ciocolata o puteti face din: 220 g de ciocolata cu peste 75% cacao 100g unt 3 linguri de ulei o lingura de apa o lingura de zahar pudra
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.