Blat de pandispan:
- 6 oua
- 6 linguri zahar
- 6 linguri ulei
- 6 linguri faina
- 1 jumatate de lingurita praf de copt
Sirop:
- 200 ml. apa
- 3, 4 pliculete zahar vanilat
Crema:
- 250 ml. lapte
- 200 g. ciocolata alba
- 8 linguri fulgi de nuca de cocos
- 6-7 linguri, cu varf, de frisca batuta
- 2, 3 linguri lichior de cocos
Ornat:
- fulgi de nuca de cocos
Albusurile se bat spuma cu un varf de sare si zahar. Se adauga galbenusurile, amestecand usor dupa fiecare. Se adauga uleiul si faina amestecata cu praful de copt. Se toarna aluatul in forma de copt pregatita si se pune la cuptor pentru cca. 20-25 de minute. Cand se raceste, se taie in doua parti: una subtire, partea de sus, si una mai groasa, partea de
jos.Se prepara siropul de vanilie, punand apa si zaharul vanilat sa fiarba, pentru 2-3 minute.
Partea mai groasa a blatului se aseaza pe platou si se insiropeaza cu siropul rece.
Se aseaza pe foc mic, sau la bain-marie, laptele si ciocolata alba, rupta in bucatele. Cand ciocolata este topita, se adauga partea subtire de blat, faramitata si nuca de cocos. Se fierbe 2-3 minute pana se intareste putin ca o
mamaliguta.Se adauga lichiorul de cocos si se da la rece.
Dupa racire, se adauga frisca batuta.
Peste blatul insiropat se pune crema, apoi se presara nuca de cocos. Se da la rece 2-3 ore .
www.laurasava.ro/2012/01/17/prajitura-raffaello-rapida/