Ingrediente:
5 oua,
4 mere,
5 lg zahar,
2 lg cacao,
8 lg faina,
100gr ciocolata,
1 lg ulei,
1 lg apa,
scortisoara,
1 plic praf de copt.
1 varf de sare
Separam oualele,curatim merele de coaja le dam pe razatoarea mare.Amestecam zaharul ,galbenusurile si merele razuite.Batem spuma albusurile si apoi incorporam amestecurile.Separam compozitia in doua.Intr-una punem 5 lg faina iar in celalalta punem 3 lg faina si 2 cacao,plus ciocolata topita si la fiecare cate o jumatate din plicul de praf de copt.
Tapetam o tava rotunda si incepem sa punem compozitia.Eu am pus o lg compozitie alba,o lg compozitie neagra si tot asa pana am terminat compozitia si am bagat la cuptor cca 30 min la 180º C.FACEM TESTUL CU SCOBITOAREA!
Deasupra ornam cu o glazura de cacao:3 lg lapte,1lg cacao,3 lg zahar si 50g
unt.Se fierbe 2-3 minute ,apoi se rastoarna fierbinte peste chec,Se presara migdale.