Ingrediente: 2 pachete de foi pentru placita 400 g miez de nuca 230 g unt 2 linguri scortisoara 60 g zahar 300 ml apa 300 g zahar 6 linguri miere sucul de la 1/2 lamaie
Mod de preparare: Sirop Zaharul si apa se pun intr-o cratita pe foc si se lasa sa fiarba aproximativ 20 de minute dupa care se adauga sucul de lamaie si se mai lasa la fiert inca 5 minute, se da deoparte sa se racoreasca apoi se adauga mierea de albine si se amesteca.
Umplutura Zaharul,miezul de nuca macinat si scortisoara se amesteca.Untul se topeste.O tava o ungem cu unt si punem prima foaie, iarasi ungem cu unt cu ajutorul unei pensule. Repetam procedeul pana la a 10-11-a foaie, adaugam primul strat de nuca, apoi inca 6 foi unse cu unt fiecare in parte, nuca, alte 6 foi, nuca si inca 4 foi. Ultima foaie se unge din abundenta cu unt apoi se da tava la rece in jur de o ora. Se scoate tava de la frigider se taie patratele, se mai unge odata cu untul ramas, apoi se da la cuptorul incins in prealabil pana se rumeneste frumos. Se scoate si se pune peste ea siropul rece. Dupa ce s-a racit se pune la frigider pana a 2 a zi.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.