Blat :
6 oua
6 linguri zahar
6 linguri faina
1 plic praf de copt
1 plic zahar vanilat
putina sare
1lingura de cacao daca vreti varianta blatului cu cacao.
Crema:
400g ciocolata amaruie,
300ml frisca lichida,
1 lingurita gelatina
Albusurile se bat spuma cu zaharul si sarea,se adauga pe rand galbenusurile si la final faina amestecata cu praful de
copt.Se pune compozitia intr-o forma dreptunghiulara si se da la cuptor 25-30 min.
Frisca se aduce la temperatura de fierbere si se opreste focul,se adauga ciocolata sfaramata si se amesteca pana se topeste,se pune lingurita de gelatina dizolvata inainte,apoi se da la frigider 3-4 ore.Eu am facut-o seara si am lasat-o peste noapte la frigider.Apoi se bate cu mixerul pana isi dubleaza volumul.
Dupa ce blatul s-a racit se taie pe lung si se pune crema,se pune un strat de crema si
deasupra.Se lasa la rece peste noapte.