Ingrediente:
Blat:
- 125 g. unt
- 100 g. zahar brun
- 3 oua
- 200 g. faina
- 2 linguri cacao
- 3 linguri lapte
- 1 lingurita plina praf de copt
Crema de cocos:
- 300 ml. lapte
- 3 linguri rase de gris
- 100 g. unt
- 100 g. zahar
- 100 g. nuca de cocos
Insiropat (optional):
- lapte caramel sau lichior de cocos
Glazura:
- 200 g. ciocolata de lapte
- 50 g. unt sau 1 lingura ulei
Mod de preparare:
Blatul:
Se freaca untul cu zaharul. Se adauga ouale, mixand bine dupa fiecare. Se adauga laptele. Se amesteca faina cu cacaua si praful de cop. Se incorporeaza in crema de unt.
Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul in prealabil incalzit. Se lasa 18-20 de minute la 180 grade C. Se lasa apoi blatul la racit.
Siropul:
Se caramelizeaza 2 linguri de zahar, nu tare, pentru ca devine amar, si se stinge cu cca. 100 ml. lapte rece. Se lasa pe foc pana cand zaharul se topeste, dupa care se insiropeaza blatul
Crema:
Laptele, untul, zaharul si grisul se pun pe foc pana se ingroasa. Se adauga nuca de cocos si se amesteca totul foarte bine. Se mai tine pe foc cca. 2-3 minute si se toarna fierbinte peste blatul racit
Glazura:
Ciocolata se rupe in bucati si se topeste impreuna cu uleiul sau untul moale, la bain-marie sau la microunde. Se toarna glazura deasupra cremei de cocos.
Se da prajitura la frigider pentru cca.1 ora, dupa care se feliaza si se serveste.
www.laurasava.ro/2011/01/16/prajitura-bounty-bars/