Blat: 200ml apă 150g făină 75ml ulei 3 oua sare Cremă: 100g amidon 1 litru lapte 3 gălbenușuri 150g zahar esența de vanilie Decor: 500ml frișcă ichidă îndulcită 1 ciocolată cu lapte( 100ml frișca lichidă)
Într-o cratiță se pun pe fac apa și uleiul. Când au dat în clocot se adaugă făina și sarea amestecând foarte bine. Se mai ține aluatul obtinut pe foc 2 min. Se lasă să se tempereze 5 min după care se adaugă ouăle unul câtel unul. Intr-o tava 25-40cm se pune aluatul și se întinde cu mâna umeda pe toată suprafața tăvii. Se dă la cuptorul încins 200°C pentru 30-35min Crema. Se pun la fiert laptele, amidonul, gălbenușurile, zaharul, esența de vanilie pană se îngroașă. Când crema este gata se lasa la racit până ajunge la temperatura camerei. Când blatul s-a răcit se acoperă cu crema răcită . Se acoperă totul cu frișca bătută și se ornează cu sos de ciocolată. Se da la rece pentru cel putin 6 ore sau peste noapte
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: gabrielamanolache
Mesaj:
gabrielamanolache
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.