3 oua mari
12 linguri zahar Castello
12 linguri ulei Vita D’Or
12 linguri apa
12 linguri faina Castello
1 pliculet rpaf de copt Castello
o lingura esenta vanilie Castello
coaja de la o portocala
300g fructe proaspete + 2 linguri faina
Incingem cuptorul la 180 °C, ungem cu unt si faina sau unt si hartie de copt o tava rotunda de 20cm diametru. Intr-un bol incapator punem ouale, cele 12 linguri de zahar, coaja de portocala, vanilia. Amestecam pana ouale isi dubleaza volumul si avem o spuma. Adaugam 12 linguri de ulei si 12 linguri de apa, amestecam. La final adaugam cele 12 linguri de faina si praful de copt. Amestecam din nou. Turnam compozitia in tava pregatita.
Taiem fructele in bucatele, le dam prin faina, apoi le punem peste prajitura. Coacem 45-60 minute, in cuptorul incins. Dupa 30 de minute de cand introducem, tava in cuptor, o acoperim cu o folie de aluminiu, astfel incat sa nu se rumeneasca prea tare, fara a se coace la interior. Prajitura 12 linguri este gata cand trece testul scobitorii.
l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fteoskitchen.ro%2F2019%2F06%2Fprajitura-12-linguri.html&h=AT1WGdr_RS1AtHHe_zaK2OXwhMlF1LDeYipeDrtZOnPeGrLwCk7SfRsYD1jss2oaZ24I3RN7rSr_hGJv8gqtAf60-Qns45FJUkMpM5k11FEfSMUYnyAR7nqrEY31VtF0CtdQ&s=1