Ingrediente: 4 ouă, 250 ml de lapte, 2 pahare de zahăr (folosim acelaşi pahar cu care am măsurat 250 ml lapte), 6 linguri de ulei, 1 lingură de cacao, 1 linguriţă de scorţişoară, coajă rasă de lămâie, 1 linguriţă cu vârf de praf de copt, sare, făină cât să iasă un aluat ce curge (cam 3 pahare).
Mod de preparare:
Într-un bol batem ouăle cu zahărul până devine spumă. Se adaugă apoi uleiul în fir subţire. Mixăm bine şi adăugăm laptele. În alt bol vom amesteca ingredientele uscate: făina, cacao, scorţişoara, coaja rasă de lămâie, praful de copt şi sarea.
Le amestecăm şi le adăugăm la compoziţia lichidă amestecând bine-bine. Tot amestecul îl punem într-o tavă de cozonac unsă în prealabil şi dăm la cuptorul de dinainte încins, cam 40 de minute. Când este gata, facem proba cu scobitoarea: dacă iese curată, checul este copt. Îl răsturnăm pe un grătar de sârmă şi îl vom lăsa să se răcească. Când s-a răcit, îl tăiem felii groase cam de 1 cm.
Feliile le vom decupa cu o formă de inimioara (sau se poate folosi orice formă). Le lăsăm la o parte şi vom pregăti checul alb.
Vom folosi aceleaşi ingrediente ca la checul cu cacao, fără scorţişoară şi cacao . În checul alb am adăugat esenţă de vanilie.
În tava în care am copt checul cu cacao, punem jumătate din compoziţia de chec alb. Peste compoziţie, vom pune inimioarele de cacao, în picioare, lipite unele de altele. Peste inimioare vom turna restul de compoziţie. Dăm tava la cuptorul încins la foc mediu, pentru 35-40 de minute.
Când este gata, îl putem glazura cu glazură de zahăr pudră.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.