Ingrediente:
4oua
1/2l lapte
1kg faina
300g zahar
150 g margarina
100ml ulei
drojdie
sare
mirodenii
nuca,rahat
cacao
Mod de lucru
Se pregateste maiaua din putin lapte caldut(100ml),drojdia si putina faina,pana se face ca o
ciulama.se lasa la dospit.
Dupa ce s-a dospit se toarna peste faina pusa intr-un lighean,se adauga albusurile batute spuma,galbenusurile frecate cu sare,restul de lapte caldut amestecat cu zaharul,mirodeniile si se framanta.Dupa ce s-a obtinut o coca se pune margarina topita amestecata cu uleiul putin cate putin si se framanta in continuare Se lasa la dospit cca 1h.Dupa ce s-a dospit se imparte in doua si fiecare parte se intinde pe blat si se unge cu nuca pisata si amestecata cu
cacao.Se ruleaza si se asaza in tava de
copt.Se mai lasa la dospit cca 30min dupa care se da la cuptor.Ptr a stii cand e gata se face testul cu un betisor de frigaruie.