Pt blat 1 :
200 gr nuca prajita si tocata
8 albusuri
un praf de sare
10 linguri de zahar
un plic de zahar vanilat
6 linguri de nuca de cocos
2 linguri de faina
o lingurita de praf de copt
Crema 1:
250 gr nutella
Crema 2 :
8 galbenusuri
7 linguri de zahar
2 plicuri budinca de vanilie
500 ml lapte
250 gr unt la temp camerei
esenta de vanilie
100 gr ciocolata cu lapte
2 linguri de cacao
Blat 2 :
30 de biscuiti patrati am folosit eu
100 gr lapte + esenta de rom
Blatul : prajim nuca la foc mic apoi o punem intr- o tava tapetata cu hartie de copt (tava are dim 28*35 cm ).
Se mixeaza albusurile spuma cu sarea apoi adaugam ambele tipuri de zahar si mixam pana devin o bezea lucioasa. Cernem faina pe care o amest cu praful de copt peste compozitia de albusuri si amestecam usor cu o spatula ,punem si nuca si cocos amestecam din nou. Punem compozitia peste nuca ,nivelam bine si dam la cuptorul preancalzit la 170 gr pana se rumeneste un pic blatul ,,,circa 20-25 min. Se lasa 5 minute la racit apoi il rasturnam si indepartam hartia de copt.
Crema : amestecam galbenusurile cu zaharul, adaugam laptele si budinca. Punem amestecul intr- o cratita pe foc mic si amestecam incontinuu pana cand se ingroasa . Se ia dupa foc si se pune esenta de vanilie si amestec bine. Cand s- a racit crema, adaug treptat untul si mixam bine, iese o crema delicioasa si aerata .Se imparte crema in doua parti egale.
Punem nutella peste blatul cu nuca in sus ,punem si jumatate din crema de vanilie si nivelez bine,punem biscuitii inmuiati in lapte .
Peste jumatate din crema ramasa punem 100 gr ciocolata topita (la microunde fara nimic altceva ) si racita si cele 2 linguri de cacao amestecam bine si punem crema de ciocolata peste biscuiti, presaram ciocolata rasa si bagam prajitura la frigider peste noapte .
Sursa de inspiratie:
m.facebook.com/story.php?story_fbid=1990793627808922&id=1614154388806183