Ingrediente: - 4 mere mari - 50 g zahăr - 2 linguriţe scorţişoară
- 360 g făină - 300 g zahăr - 4 ouă mari - 100 ml ulei de măsline - 75 ml lichior de lămâie - 12 g praf de copt - 1 linguriţă esenţă de vanilie - un praf de sare
Merele se decojesc şi se taie felii. Se amestecă cu 50 g zahăr şi scorţişoară. Gălbenuşurile se freacă cu 200 g zahăr până devin cremoase. Se adaugă uleiul, esenţa de vanilie şi lichiorul de lămâie. Albuşurile se bat spumă cu 100 g zahăr. Făina se amestecă cu praful de copt şi sare. Se încorporează în crema de gălbenuşuri apoi se adaugă uşor şi albuşurile bătute.. Se unge tava pentru guguluf cu unt apoi se presară cu zahăr. Se toarnă în tavă o treime din aluat, se acoperă cu jumătate din cantitatea de mere. Se toarnă o altă treime de aluat şi se împart uniform merele rămase. Se acoperă cu aluatul rămas. Tava se dă la cuptorul preâncălzit şi se coace la 230 grade aproximativ 50 - 60 minute. Pentru siguranţă faceţi testul cu scobitoarea. După răcire guguluful se pudrează cu zahăr pudră.
Draga mea,ne-ai mai adus un dulce foarte bun(si tot cu mere)!Nu am mai folosit forma de guguluf pentru alte deserturi(in afara de cozonac-este forma preferata a fiului meu)de foarte multa vreme!Sper sa-l fac de Sf.Nicolae!
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.
Arata foarte frumos!
Felicitari.