Blat de biscuit:
-250g biscuiti cu cacao
-50g unt
-50ml(5 linguri)compot de visine
Crema:
-400ml frisca lichida
-400ml iaurt natural
-1 plic de gelatina
-300g visine din compot (fara samburi)
Decor:
-1 plic gel fix colorat
Mod de lucru:
Blat: biscutii se piseaza.Intr-un vas se fierbe untul impreuna cu sucul din compot. Se ia de pe foc si se pun biscuitii,se amesteca bine pana se obtine o
pasta.Se ia un platou se pune un inel detasabil si se intinde in interior toata compozitia.
Crema: frisca se pune intr-un vas pentru mixer si se bate pana se intareste,se adauga iaurtul rece si se mesteca inca 30 de secunde,se adauga gelatina topita conorm instructiunilor de pe plic.Jumatate din crema se toarna peste blatul de biscuiti,se adauga visinele fara samburi taiate pe jumatate si apoi restul de crema si se niveleaza.Tortul se decoreaza cu visine si cu gelul facut dupa instructiunile de pe plic.
Dupa preparare,tortul se da la frigider aproximativ trei ore.