Pentru bilute
4 oua
100 gr unt
150 ml ulei
250 gr zahar pudra
5 gr praf de copt
800 gr faina
1 praf de sare
Esenta de vanilie
Umplutura :
100g nuci macinate
50g zahar pudra
100g unt moale
150g dulceata caise
30 g cacao
esenta de rom
miezul de la cojile coapte
Pt decor :
300ml lapte
colorant alimentar diverse culori
200g zahar
Fursecurile:
Ouale se mixeaza cu zaharul,se adauga esenta ,uleiul si untul moale si se continua omogenizarea.Praful de copt se amesteca cu faina si cu sarea si se adauga in compozitie .Se framanta pana obtinem un aluat omogen ,usor de modelat.De preferinta sa nu se puna toata faina o data,punem cate putin.Preancalzim cuptorul si modelam bilute potrivite din aluat pe care le asezam la distanta una de altele pe o tava tapetata cu hartie de
copt.Se coc la foc moderat,eu la 170 gr ,fara a le rumeni prea tare.Dupa ce s- au racit,cu ajutorul unei linguri le facem o adancitura la fiecare biluta ,pe partea care a stat in tava ,resturile le folosim la crema.
Umplutura :
Intr-un bol se amesteca toate ingredientele si se omogenizeaza totul foarte bine pana obtinem o crema .Se umple cojile cu crema si le unim.
Le trecem prin colorant diluat in lapte,,dupa preferinta,rosu,galben,verde,portocaliu si le tavalim prin zahar.Le lasam la uscat pe un servetel si se pot servi dupa o zi .