Pentru blatul 1 avem nevoie de: 6 albusuri 150 g zahar 50 g mac 2 linguri nuca de cocos 3 linguri faina 1/2 lingurita praf de copt
Pentru crema avem nevoie de: 6 galbenusuri 8 linguri zahar 3 linguri amidon 225 ml lapte 200 g unt vanilie
Pentru sirop avem nevoie de: 100 ml apa 100 g zaha 1 lingura lichior de ciocolata
Pentru blatul 2 avem nevoie de: 150 g biscuiti obisnuiti
Pentru glazura avem nevoie de: 100 g ciocolata amaruie 50 ml frisca lichida 50 g unt
Mod de preparare: Blat 1:
Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul treptat si mixam in continuare pana bezeaua devine lucioasa. Adaugam macul si nuca de cocos, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt.
Compozitia o turnam intr-o tava ( 20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mic pana se rumeneste usor deasupra.
Crema:
Galbenusurile le frecam cu 6 linguri de zahar pana devin albicioase. Adaugam amidonul si amestecam bine sa nu se formeze cocoloase. Desfacem totul cu latele rece si punem pe aragaz la foc mic. Amestecam incontinuu pana se ingroasa compozitia. Lasam la racit.
Intre timp batem untul spuma cu cele 2 linguri de zahar ramase si cu vanilia si-l adaugam cate putin in crema de galbenusuri bine racita. Daca va place cu mai multa crema puteti dubla cantitatile.
Crema obtinuta se repartizeaza uniform pe blatul cu mac.
Sirop:
Zaharul il caramelizam, apoi se cu apa rece. Lasam la racit si din cand in cand amestecam sa se topeasca zaharl caramel. Dupa racire adaugam si lichiorul.
Biscuitii ii insiropam, apoi ii punempeste stratul de crema.
Glazura:
Ciocolata se topesteimpreuna cu untul si frisca lichida. Se aduce compozitia pana la punctul de fierbere apoi se omogenizeaza. Se lasa la racit.
Cand a ajuns la consistenta unei smantani mai groase se toarna peste blatul de biscuiti.
Se da la frigider pentru cateva ore, apoi se portioneaza.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.