Ingrediente pentru 6-8 portii:
– 4-5 zucchini (sau 3 dovlecei mai mari)
– 3 oua mari (4 daca sunt mai mici)
– 500g cascaval afumat dat pe razatoarea mare
– condimente: cate o lingurita de busuioc, oregano, praf de usturoi, chives
– sare si piper dupa gust
– 3 linguri ulei
– 2 cepe mari
– 1 kg carne tocata (de orice fel doriti)
– 4-5 catei de usturoi
– 500 ml suc de rosii
Dam dovleceii pe razatoare, ii saram si ii punem intr-o strecuratoare pana se scurge apa in exces. Punem intr-un bol mare dovleceii si ii amestecam cu ouale, jumatate din cantitatea de cascaval si condimentele, apoi punem amestecul in tava, il nivelam cu spatula si il dam la cuptor 20-25 de minute sau pana e dovleceii sunt frumos rumeniti.
Într-o tigaie mare incingem uleiul si calim ceapa taiata marunt. Punem apoi carnea tocata si amestecam bine de tot. Cand carnea isi schimba culoarea, tragem de pe foc, scurgem excesul de grasime si punem sosul de rosii, usturoiul si condimentam dupa gust. Amestecam bine si lasam sosul la foc mic 20-25 de minute.Punem sosul de carne peste baza de dovlecei si nivelam bine cu spatula sau lingura de lemn.
Peste stratul de carne punem restul de cascaval si decoram cu rosiile cherry. Dam totul la cuptor 15 minute sau pana se rumeneste frumos cascavalul.
www.teoskitchen.ro/2012/09/caserola-de-dovlecei.html