Ingrediente
Aluat:
500g faina
300 ml lapte caldut
100 g unt topit
7 g drojdie
3 galbenusuri
esenta vanilie
sare
Umplutura
200g nuca macinata
20g cacao
80g zahar pudra
100g rahat.
Intr-un bol punem laptele caldut,drojdia ,2 linguri de zahar si amestecam totul foarte bine.Lasam la odihnit 5 minute.Dupa ce au trecut 5 minute adaugam galbenusurile ,untul topit si racit,omogenizam totul foarte bine,adaugam toata faina,zaharul,vanilia si sarea.Totul se amesteca foarte bine si coca astfel obtinuta se rastoarna intr-un bol mai mare uns cu ulei.Acoperim bolul cu folie alimentara si-l lasam la dospit pana isi dubleaza volumul,apoi luam bolul si-l bagam in frigider pentru 12 ore.Dupa cele 12 ore rasturnam coca pe blatul de lucru il impartim in doua,intindem fiecare bucata si o umplem cu nuca macinata cu cacao,zahar si rahat.Rulam bucatile le impletim si asezam in tava.Mai lasam la crescut 30 min apoi il punem la cuptor la 160°C timp de 40min
www.jamilacuisine.ro/cozonac-fara-framantare-reteta-video/