o conopida (1 kg) 200 ml smantana 100 g cascaval 2 oua 2 linguri pesmet 2 linguri unt 1/2 lingurita nucsoara sare si piper Punem conopida intr-o cratita, turnam apa atat cat sa o acopere complet si adaugam putina sare. Din momentul in care apa incepe sa fiarba, mai lasam conopida la fiert maxim zece minute (nu este bine sa lasam mai mult la fiert conopida, deoarece aceasta se inmoaie prea tare si se strica buchetele). Dupa ce luam cratita de pe foc, scoatem imediat din apa conopida oparita si o lasam sa se scurga intr-un alt vas. Intre timp, ungem un vas termorezistent cu jumatate din cantitatea de unt (o lingura) si il tapetam cu cele doua linguri de pesmet. Punem in vas conopida bine scursa de apa si asezam deasupra acesteia bucatele mici de unt (cealalta lingura de unt). Apoi dam pe razatoare jumatate din cantitatea de cascaval (100 g) si il presaram peste buchetelele de conopida si unt. Amestecam intr-un vas cele doua oua cu 200 ml smantana, nuscoara si sare dupa gust. Turnam sosul obtinut peste conopida acoperita cu cascaval si intoducem conopida la cuptor in momentul in care acesta este bine incins. Lasam conopida la cuptor circa 20-30 minute, la foc mediu (175 grade C). Atunci cand sosul de smantana si oua s-a inchegat iar conopida a inceput sa se rumeneasca, scoatem vasul de la cuptor si presaram repede restul de cascaval dat pe razatoare (celelalte 50 de g). In functie de cum coace cuptorul fiecaruia, mai lasam conopida la cuptor inca 10-15 minute - practic pana cand se rumeneste frumos cascavalul de deasupra si se obtine o crusta aurie.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.