Este minunat acest tort si nu necesita coacere.
Blat este facut dupa reteta salamului de biscuiti :
gabrielamanolache.sunphoto.ro/Salam_de_biscuiti Crema:
-750 ml lapte,
-200 g zahar,
-4-5 galbenusuri in functie de marimea oualor,
-100 g faina,
-3 plicuri zahar vanilat,
-o esenta vanilie,
-coaja rasa de la o lamaie,
-200 ml frisca lichida,
-2 linguri zahar pudra,
-2 linguri stafide,
Preparare:
Se separa ouale si se freaca galbenusurile, zaharul si zaharul vanilat. Jumatate din cantitatea de lapte se pune la fiert.
Cand galbenusurile isi schimba culoarea, adica se albesc se adauga faina si se amesteca bine sa se incorporeze si sa nu formeze cocoloase. Se dilueaz cu laptele rece ramas, adaugat putin cate putin dupa care se adauga amestecul in laptele fierbinte, in fir subtire amestecandu-se continuu.
Se transfera vasul pe baie de abur si se lasa sa fiarba pana se ingroasa foarte bine, aproape ca o mamaliguta.
Dupa ce e gata se inchide focul si se adauga untul si stafidele, hidratate intre timp in esenta de vanilie amestecandu-le bine.
Frisca lichida se bate conform instructiunilor, cu zaharul pudra adaugat spre finalul mixarii.
Asamblare:
Pe un platou se așează un inel detașabil. Punem compozitia de biscuiți, apoi adăugăm crema. Se dă la rece 3-4 ore sau peste noapte. Se orneaza cu ciocolată