Pentru blat:
- 8 oua
- 120 g. zahar
- 80 g. faina
- 20 g. amidon
- 30 g. cacao
Pentru crema:
- 6 foi gelatina sau 1 pliculet gelatina granule
- 400 g. iaurt
- 150 g. zahar
- 1 borcan compot de cirese
- 300 ml. frisca lichida
- zahar pudra, pentru ornat
Mod de preparare:
Se separa ouale; amestecam galbenusurile cu zaharul apoi le adaugam peste albusurile batute spuma.
Se adauga faina, amidon, cacao, toate in prealabil
cernute.Se amesteca totul foarte bine cu mixerul.
Se toarna compozitia intr-o tava intinsa, unsa si pudrata cu faina sau tapetata cu hartie de copt.
Se coace cca. 10-12 minute.Dupa racire blatul se taie pe jumatate.
Se aseaza o jumatate de blat intr-o forma tapetata cu folie transparenta si se insiropeaza blatul blatul cu sirop.
Crema:
Se prepara gelatina conform instructiunilor de pe cutie.
Se incalzeste compotul si se pune gelatina in el. Dupa ce s-a racit adaugam ciresele.
Iaurtul se amesteca cu zaharul si se toarna deasupra compozitia cu cirese .Batem frisca si o incorporam compozitiei de mai
sus.Se lasa la frigider pentru cca. 30 de minute.
Se intinde crema pe jumatatea de blat insiropatase pune deasupra cea de-a doua jumatate de blat insiropata.
Se da la frigider peste noapte.
Inspirat de la Laura Sava
www.laurasava.ro/2011/02/13/prajitura-usoara-cu-iaurt-frisca-si-cirese