Ingrediente
fäinä 250-270gr (dacä oul este mare se adaugä cele 20 de gr de fäinä,dacä uol este mic 250gr este suficient)
drojdie 15 g
lapte 200 ml
oua 1 buc
zahar 20 g (o lingura)
ulei 30ml
sare 5 g
coaja lamaie
PT. SIROP:
zahar 280 g
esenta rom
apa 400 ml
DECOR:
frisca 200ml
vanilie si gem sau jeleu rosu
Mod de preparare :
Se prepara un aluat dospit de consistenta
curgatoare.Se lasa sa dospeasca,se ung formele de savarina.
Se pune aluatul in forme si se lasa sa
creasca.Se coc la foc potrivit
Se lasa sa se raceasca 12 ore,se insiropeaza in sirop cald
Pentru aspect se aseaza cu baza ca
fata.Se taie un capacel subtire,se ridica capacelul si se orneaza cu
frisca.Se aseaza capacelul si se orneaza cu jeleu.
Reteta o am de la o buna prietena Sorina Gabriela Anghel