Pentru blatul :
- 6 oua
- 180 g. zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 100 g. faina
- 100 g. amidon
- 4 linguri cacao
- 2 lingurite praf de copt
Pentru umplutura:
- 500 g. Mascarpone
- 200 g. smantana
- sucul de la o lamaie
- 250 g. zahar
- 1 plic gelatina granule (10 g.)
- 400 ml. frisca lichida
- 1-2 portocale taiate bucatele
Ingredientele de la blat se amesteca (ca la pandispan)si se rastoarna cu grija intr-o tava tapetata cu
hartie.Se coace 15 minute la 200 grade C,dupa care se rastoarna pe un prosop curat ,se scoate cu grija, hartia de copt si se ruleaza ,dupa care ne ocupam de crema.
Crema:
Se face o crema din Mascarpone, smantana, suc, zahar si gelatina, in prealabil inmuiata si apoi “topita” la
bain-marie.Se bat 200 ml. frisca si se amesteca cu bucatelele de portocala (taiate dinainte).Compozitia de frisca si portocale se amesteca cu compozitia de Mascarpone. Blatul si se insiropeaza cu sirop-facut din 200ml apa ,3linguri zahar care se fierb,iar la sfarsit se adauga esenta de portocale.
Cu un cutit mare si lung, se taie foaia unsa cu crema, in fasii de 4 cm.
largime.Pe un platou de tort se infasoara feliile de blat, una in continuarea celeilalte, in forma de melc, cu crema pe dinauntru.Inainte de finisare, tortul se pune la rece pentru o ora, dupa care se continua cu ornarea lui.
Se orneaza dupa preferinta.
Reteta:
www.laurasava.ro/