Pentru blat:
- 175 g. unt
- 160 g. zahar
- 3 oua
- 140 g. faina
- jumatate de plic
- 2 linguri cacao
- 40 g.nuci sau migdale
- coaja rasa de la 1 lamaie mare
Pentru crema:
- 300 g. ciocolata alba
- 50 ml. lichior de cocos
- 250 g. branza dulce
- 80-100 g. zahar pudra
- 500 ml. smantana pentru frisca sau frisca lichida
Pentru ornat:
- 100 ml. frisca lichida
- oua de ciocolata
- iepurasi de ciocolata
Sirop:
compot de ananas.
Intr-un vas se freaca untul cu zaharul pana cand amestecul se deschide la culoare. Adaugam treptat ouale batute, amestecand pana cand se incorporeaza complet. Se adauga faina ,cacaoa,amestecata cu praful de copt ,nucile macinate si coaja de
lamaie.Se imparte compozitia in trei parti egale si se coc trei blaturi 30min.
Crema:
Se marunteste ciocolata in robot; se pune intr-un vas impreuna cu lichiorul la bain-marie.Cand ciocolata s-a topit, se ia vasul de pe foc si se aseaza intr-un vas cu apa
rece.Se amesteca energic , dupa care se scoate vasul din apa; crema se lasa la racit.
Crema de branza se bate cu zaharul pudra, cu mixerul, pana se spumeaza; se adauga apoi cate o lingura de ciocolata alba topita si racorita, amestecand bine dupa fiecare.
Se bate frisca si se incorporeaza cremei de ciocolata si branza. Crema se imparte in 3 parti egale.
Ansamblare:
Se pune un blat se insiropeaza foarte putin cu compot de ananas,crema,iar blat crema pana
terminam.Se imbraca in frisca si se orneaza dupa preferinta.