Ingrediente:
- piept de rata(cca.400g),
-o ceapa mica,
-50 ml vin alb sec,
-o lingurita de zahar tos,
-doua portocale,
-zeama de la o portocala ,
-zeama de la jumatate de lamaie,
-piper boabe,
-sare,
-o lingurita de unt,
-un praf oregano(sau cimbru)
Preparare:
Pieptul de rata se spala si se dezoseaza lasandu-i
pielea.Se sareaza, se pipereaza si se stropeste cu zeama de lamaie.Daca este posibil il puteti lasa sa se odihneasca asa vreo 2-3 ore la rece. Se prajeste in unt pe ambele fete pana se rumeneste bine dupa care se scoate si se lasa sa se racoreasca pentru a putea fi feliat.
Se pastreeaza o parte din grasimea rezultata in care se caleste putin ceapa tocata foarte marunt, se adauga zaharul si se lasa sa se topeasca, apoi cele doua portocale curatate de coaja(neaparat pielita alba)si feliate. Dupa cateva minute se stinge cu sucul de portocala.Deoarece carnea de rata este mai tare am preferat sa pun pieptul si pulpele in sos, le-am adaugat vinul si le-am lasat la foc mic sa fiarba acoperit pentru a nu se evapora rapid. Daca este nevoie se poate adauga supa de pui.
In timpul fierberii se adauga piperul boabe si se potriveste de sare.Carnea trebuie sa se patunda bine dar nu sa se sfarame.
Rata cu portocale va avea un sos dulce-acrisor, bine aromat .Daca nu va place aspectul portocalelor din sos puteti orna cu portocala proaspata.Eu am trecut si sosul prin sita pentru a fii mai fin
Tamarine fruit high vitamin C stock photo
www.istockphoto.com/photo/tamarine-fruit-high-vitamin-c-gm464448502-58507998
Ne-ai facut o pofta grozava. ACUM ASTEPTAM SA CREASCA BOBOCII DE RATA.